Milyen a jó vezető?

A jó vezető emberekkel és szervezetekkel dolgozik együtt ezért számos olyan tudáselemre és eszközre van szüksége, amelyik segít számára a munkája során.

A jó vezető

A vezetőnek fontos tudnia és felmérnie, hogy a munkája során emberekkel bánik és szervezeteket épít. Ebből következően az igazán jó vezető tudja, hogy egyszerre kell mind a két területen jól teljesítenie. Egyfelől ismernie kell az embereket, másrészt pedig a szervezetet. Ha ez megvan, akkor ehhez lehet hozzáigazítani azokat az eszközöket és módszereket, amivel fejlszteni és javítani lehet az egyének és az egész szervezet teljesítményét.

Az eszközök használatánál pedig törekedni kell arra, hogy ezeket egy idő után rutin szerűen tudjuk használni, azaz kvázi ösztönössé váljon ezek alkalmazása. Így egy adott szituációban már tudat alatt is a megfelelő eszközt fogjuk használni, anélkül, hogy gondolkodnunk kellene.

A jó vezető a megfelelő helyzetben a megfelelő vezetői eszközöket használja, hogy jobb teljesítményt hozzon ki az egyénekből és a szervezetből.

Mivel a vezetés során gyakran előfordul, hogy különböző problémák lépnek fel, akár olyanok is, amelyeket még soha nem látott az egyén, ezért különösen fontos az is, hogy milyen tud alkalmazkodni egyes helyzetekhez az egyén. Ezért nemcsak a megfelelő eszközhasználatra van szükség, hanem jó probléma-azonosító és probléma megoldó készségre is.

jó vezető

A vezetői tudás

A vezető fő feladata, hogy törődjön az emberekkel. Ismerje a problémákat, célokat, törekvéseket, terveket.

A megfelelő emberismeret elengedhetetlen eleme a vezetői tudásnak.

A vezetői tudás részei:
– emberismeret
– szervezeti rendszer és kultúra ismerete
– hatékony munkavégzés szabályai
– teljesítményellenőrzés
– vezetői vizsgálatok, értékelések

Vezetői eszközök

Egy jó vezetőnek nem elég az elméleti tudás. Szüksége van a gyakorlati tapasztalatokra is. Emellett a jó főnöknek szüksége van megfelelő személyiségjegyekre és tulajdonságokra is.

A vezetői eszközök közé tartoznak az alábbi elemek:
– mérhető célok meghatározása és kitűzése
– részletes tervek és megvalósítási tervek kialakítása
– teljesítménymérésés
– értékelések
– utasítások, írásos kommunikáció
– teljesítések, határidők nyomon követése
– vezetői ellenőrzések, (ön)vizsgálatok
– adatokelemz és az adatok értékelése
– különböző vállalati programok készítése.

A jó vezető tudja, hogy a vezetés az egyrészt módszertan, és különböző eszközök segítségével hatékonyan lehet dolgozni. Ez pedig jó eredményekhez vezet. A jó vezetőt pedig az eredményei (is) minősítik. Viszont ebből következően fontos tudni, hogy milyen szituációban milyen vezetői eszközöket és módszereket érdemes használni, mert nem minden eszköz alkalmas minden szituációra.

 

Gábor Papp

Entrepreneur. Online Marketer. TEDx speaker.