Sportfogadás marketing: harc a nézők figyelméért

A sportesemények kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy valaki láthatóvá váljon. Persze Magyarországon ez is egy kicsit másképp működik, de a megfelelő csapatok megtalálásával egy kis szponzori befektetés hosszú távon jelentős előnyökhöz juttathat bármilyen céget. Ha azon gondolkodik, hogy befektet, vagy legalábbis marketing céllal használja ki az online fogadást, akkor az olyan oldalak, mint ahol a Librabet vélemények is olvashatók, sokat segíthetnek a megfelelő platformok megtalálásában. A marketing persze mindig rizikós – akár csak maga a sportfogadás –, és nincs garancia arra, hogy a hirdetést megtekintők hány százaléka fogja ténylegesen megvenni a termékeit vagy igénybe venni a szolgáltatásait.

Ahhoz, hogy kicsit segítsünk, összeszedtünk öt marketingstratégiát, amellyel a cég előmenetelét lehet segíteni, ezek:

 1. Érdekes tartalom
 2. SEO kihasználása
 3. Célzott „funnel-marketing”
 4. Közösségi média jelenlét
 5. Programmatic, azaz programozott médiavásárlás

5 sportfogadási marketingstratégia az esélyek növelésére

1. Érje el az érdeklődőket rokonítható tartalommal

A tartalom ma már elengedhetetlen a marketingben. Szánjon időt arra, hogy megismerje közönségét és szenvedélyeit. Ne feltételezze, hogy az NFL-meccs, amit néznek, az egyetlen dolog, ami érdekli őket.

2. A SEO rejtett ereje

Használja ki a kulcsszavak és a SEO marketing erejét, hogy több embert juttasson el weboldalára.

3. Célzott BOFU/MOFU/TOFU

Fogadja el a folyamatosan működő stratégiát, amely az értékesítési tölcsér különböző szakaszaiban kapcsolódik az érdeklődőkhöz, hogy a leadeket melegen tartsa, és az emberek visszatérjenek még többért.

 • Top of the Funnel (TOFU)- az általános közönség egyre inkább tudatában van a sportfogadásnak, és sokan kíváncsiak, érdeklődnek a további információk iránt. Megnézik a terméklehetőségeket, a márkaválasztékokat, és tájékozódnak az iparágról.
 • A middle of the funnel (MOFU)- ebben a szakaszban a közönség célzottabb, és komolyabban mérlegeli a lehetőségeket. Tudják, hogy milyen termék(ek) érdekli(k) őket, így most már azt mérlegelik, hogy kivel próbálják ki magukat.
 • Bottom of the Funnel (BOFU)- mostanra a közönség még jobban leszűkült, és komoly játékosokból áll, akik készen állnak arra, hogy fogadást kössenek. A legtöbb esetben egy barátságos lökés fogja őket motiválni a kívánt cselekvésre.

4. Teremtsen jelenlétet a közösségi médiában

A közösségi média nagyszerű hely az elköteleződés ösztönzésére, ha tudja, hogyan kell helyesen csinálni. Például érdemes az organikus elérésre összpontosítani – de bizonyos platformokon kerüld a fizetett hirdetéseket.

A megfelelő sportfogadási marketingstratégiával és hirdetési partnerekkel azonban – ideális esetben olyanokkal, amelyek bizonyított tapasztalattal rendelkeznek a célzás és az árnyalt, államonkénti célzás terén – online követői közösséget hozhat létre, és ebből profitálhat:

 • Szélesebb közönség elérése
 • Megosztható tartalom
 • A márkaismertség növelése
 • Hálózatépítés az iparágban dolgozókkal
 • Az emberek tájékoztatása a termékéről
 • Influencerekkel való együttműködés

5. Találjon olyan bevált programmatic partnert, aki elkötelezett a ROI-t növelő, időszerű információk nyújtása mellett

Ha skálázható digitális hirdetési megoldásokat keres, és igazából ki nem, akkor a hatékonyság javítása érdekében keresnie kell egy programmatic exchange-et. A Motto például az OTT-térben a jelentéstételt és az attribúciós vizualizációt értékelő márkák számára a legmegfelelőbb. A programmatic programozott médiavásárlást jelent, érdemes lehet közelebbről megnézni, hogy pontosan miről is szól.

A fogyasztók megtartása kulcsfontosságú

Ne feledje, hogy a felhasználói élmény az első vásárlás után is folytatódik – vagy ebben az esetben, miután megtették a tétet. Így alakulnak ki, ápolnak és tartanak fenn mélyebb kapcsolatokat és kapcsolatokat a célközönséggel. Gyakran mondják, hogy többe kerül egy új ügyfél megszerzése, mint egy meglévő megtartása, és ez nem is lehetne igazabb. Az ügyfélhűség célzott kampányok révén történő erősítésébe való befektetés növeli az esélyét annak, hogy több ügyfelet szerezzen az online fogadási hirdetésekből.

 

Gábor Papp

Entrepreneur. Online Marketer. TEDx speaker.